PITSTOP ΜΟΣΧΑΤΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ

Είμαστε ένα πρότυπο κατάστημα βουλκανιζατέρ που διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία για την παροχή υπηρεσιών υψηλότατης ποιότητας, προς το όχημά των πελατών της εταιρίας μας.

ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ

_

Όταν η μάζα του τροχού δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη κατά μήκος της περιφέρειάς του, κατά την κίνηση του οχήματος δημιουργούνται ταλαντώσεις. Οι ταλαντώσεις αυτές μεταφέρονται στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης.

Συνέπεια αυτού είναι σε κάποιο εύρος ταχυτήτων να δημιουργείται τρέμουλο («κοσκίνισμα») στο τιμόνι ή και σε όλο το αμάξωμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανομοιομορφία, τόσο εντονότερο και σε μικρότερη ταχύτητα εμφανιζόμενο είναι το τρέμουλο.

Πέρα από τη δυσφορία που προκαλεί αυτό στους επιβαίνοντες, προκαλεί λόγω των συνεχών ταλαντώσεων και αυξημένη φθορά στα μηχανικά μέρη και στους συνδέσμους στο σύστημα του αυτοκινήτου, καθώς επίσης και αυξημένη και ανομοιόμορφη φθορά στα ελαστικά.

Το πρόβλημα λύνεται με την ζυγοστάθμιση των τροχών. Κατά τη ζυγοστάθμιση τοποθετούνται ειδικά αντίβαρα στην περιφέρεια της ζάντας του τροχού (ειδικό μηχάνημα υποδεικνύει την ακριβή θέση και το βάρος που πρέπει να τοποθετηθεί) με σκοπό η περιμετρική κατανομή της μάζας να γίνει και πάλι ομοιόμορφη.Η ζυγοστάθμιση γίνεται είτε εκτός αυτοκινήτου (κάθε τροχός βγαίνει από το αυτοκίνητο και τοποθετείται στο μηχάνημα της ζυγοστάθμισης), είτε επί του αυτοκινήτου: το αυτοκίνητο σηκώνεται και το ειδικό φορητό μηχάνημα ζυγοστάθμισης τοποθετείται δίπλα στον τροχό. Το μηχάνημα δίνει κίνηση στον τροχό και υπολογίζει την ακριβή θέση και το βάρος που πρέπει να τοποθετηθεί.

Η ζυγοστάθμιση επί του αυτοκινήτου είναι ακριβέστερη και έχει καλύτερα αποτελέσματα, διότι σε αυτήν συνυπολογίζεται, κατά τη μέτρηση και διόρθωση, πέρα από τον τροχό και το υπόλοιπο περιστρεφόμενο μέρος (μουαγιέ).

Διαβάστε περισσότεραΑπόκρυψη

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ

_

Οι τροχοί που δεν είναι ευθυγραμμισμένοι σωστά επηρεάζουν το κράτημα & την ασφάλεια οδήγησης καθώς μειώνουν τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ

Ένα αυτοκίνητο είναι ευθυγραμμισμένο όταν οι αναρτήσεις, το σύστημα διεύθυνσης, τα ελαστικά και οι ζάντες, είναι άριστα ρυθμισμένα και σε άψογη κατάσταση.

PITSTOP
P.KATSIVELIS - A. TSIGOS
Το Κατάστημα Pitstop διαθέτει έμπειρο και ειδικευμένο Προσωπικό και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τον έλεγχο και την ευθυγράμμιση των τροχών

Αν παρατηρήσετε ανομοιόμορφη φθορά στα ελαστικά ή «τράβηγμα» του τιμονιού προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επισκεφθείτε άμεσα το βουλκανιζατέρ που εμπιστεύεστε και ζητήστε να γίνει έλεγχος των ελαστικών και της ευθυγράμμισης του αυτοκινήτου.

 • Έχετε χτυπήσει πάνω σε κάτι.
 • Παρατηρείτε ότι τα ελαστικά σας φθείρονται ανώμαλα ή κατά τρόπο ανομοιόμορφο.
 • Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τράβηγμα ή συμπεριφοράς του οχήματος:Tο όχημά σας τραβάει ή παρεκκλίνει προς μια πλευρά.
 • Το τιμόνι σας δεν επανέρχεται εύκολα μετά από μια στροφή ή είναι σε θέση στροφής ενώ εσείς πηγαίνετε ευθεία.
 • Αγοράζετε ένα καινούργιο σετ ελαστικών και θέλετε να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Αντικαθιστάτε ένα στοιχείο ανάρτησης ή διεύθυνσης.

Γιατί είναι σημαντική η ρύθμιση της ευθυγράμμισης;

Στα περισσότερα οχήματα, η ευθυγράμμιση είναι μελετημένη εξ αρχής, για να ελαχιστοποιεί τις φθορές και τις καταπονήσεις και για να μεγιστοποιεί την άνεση του οδηγού και του επιβάτη. Η σωστή ευθυγράμμιση των 4 τροχών μειώνει τη φθορά των ελαστικών, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους και τις επιδόσεις τους και συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμων. Αυτή η ρύθμιση βελτιώνει επίσης τη συμπεριφορά και την ασφάλεια μειώνοντας το τράβηγμα και τις παρεκκλίσεις του οχήματος.

Διαβάστε περισσότεραΑπόκρυψη

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

_

Το έμπειρο και ειδικευμένο προσωπικό μας με την χρήση τελευταίας τεχνολογίας  ηλεκτρονικών μηχανημάτων αναλαμβάνει την τοποθέτηση και των έλεγχο των αμορτισέρ του αυτοκίνητου σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

PITSTOP
P.KATSIVELIS - A. TSIGOS
Έλεγχος αμορτισέρ με τελευταίας τεχνολογίας αμορτισερόμετρο το οποίο αποτελεί τον ασφαλέστερο τρόπο για να γίνει ο έλεγχος των αμορτισέρ.

Τι μπορεί να συμβεί αν έχουμε φθαρμένα ή ακατάλληλα αμορτισέρ στο αυτοκίνητό μας ;

 • Κατά βάση η ποιότητα και η κατάσταση των αμορτισέρ καθορίζουν πόσο ασφαλές είναι το αυτοκίνητο για τον οδηγό και τους επιβαίνοντες. Η κατάσταση των ελαστικών είναι και αυτή πολύ σημαντική αλλά αν τα αμορτισέρ είναι φθαρμένα τότε φθείρονται ταχύτερα και τα ελαστικά.
 • Εκτός όμως από τα ελαστικά, όταν τα αμορτισέρ είναι ακατάλληλα ή φθαρμένα υποφέρουν και άλλα τμήματα του αυτοκινήτου όπως ελατήρια, ακρόμπαρα, μπαλάκια, εμπρόσθιο σύστημα και ενεργοποιείται συχνότερα το ABS.
 • Το κυριότερο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί όμως όταν τα αμορτισέρ είναι ακατάλληλα ή φθαρμένα είναι η αστάθεια του αυτοκινήτου, η οποία βεβαίως έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια του οδηγού των επιβατών και του οχήματος.
Διαβάστε περισσότεραΑπόκρυψη

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

_

Οι τεχνικές εργασίες ελέγχου και αντικατάστασης των ελαστικών καθώς και της  επισκευής και τοποθέτησης ελαστικών διασφαλίζονται αρχικά από την επιλογή του σωστού ελαστικού αλλά και την αντικατάσταση όλων των εξαρτημάτων/βαλβίδων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην λείανση και τον καθαρισμό όλων των μερών πριν το τελικό μοντάρισμα.

Αντικατάσταση Ελαστικών


Τα ελαστικά είναι το σημαντικότερο τμήμα του αυτοκινήτου για την ασφάλειά μας αφού αυτά είναι υπεύθυνα για την επαφή και την διατήρηση του στο δρόμο.
 • Η κατάσταση των ελαστικών παίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των μετακινήσεων μας.
 • Τα καινούργια αυτοκίνητα εξοπλίζονται συνεχώς με νέα συστήματα, όπως οι διάφορες εξελίξεις του ESP ή οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.
 • Όλα αυτά τα συστήματα όμως απαιτούν καλή κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου.
 • Η εμπειρία μας, η τεχνογνωσία μας, ο εξοπλισμός μας, οι χαμηλές τιμές μας και οι μεγάλη παρακαταθήκη ετοιμοπαράδοτων ελαστικών εγγυάται ένα άριστο αποτέλεσμα για την ομαλή, ασφαλή και οικονομική κίνηση του αυτοκινήτου σας.

Επισκευή Ελαστικών


Η σωστή διαδικασία επιδιόρθωσης περιλαμβάνει πάντα την απεγκατάσταση του ελαστικού, τον λεπτομερή έλεγχο για φθορές και τη χρήση ειδικών υλικών με συγκεκριμένες τεχνικές.
 • Όλες οι ενέργειες επιδιόρθωσης πρέπει πάντα να γίνονται σύμφωνα με τα όρια και τις οδηγίες του κατασκευαστή του κάθε ελαστικού!
Διαβάστε περισσότεραΑπόκρυψη

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΖΑΝΤΩΝ 

_

Η εταιρεία μας με γνώμονα την ταχεία και υπεύθυνη εξυπηρέτηση, διαθέτοντας έμπειρο προσωπικό και εξοπλισμό με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, αποτελεί πρότυπη μονάδα τοποθετησης και επισκευής ζαντών αυτοκινήτων.

Επισκευάζουμε κάθε τύπο ζημιάς αυθημερόν, ποιοτικά και οικονομικά.

Στο Βουλκανιζατερ Pitstop AP μπορείτε να βρείτε μια από τις πληρέστερες γκάμες ζαντών και ζαντολάστιχων για σπορ & πολυτελή αυτοκίνητα.

Διαβάστε περισσότεραΑπόκρυψη

Για οποιαδήποτε υπηρεσία μας ενδιαφέρεστε κλείστε ραντεβου τώρα!

Επικοινωνία